Το μοντέλο της οικονομικής δραστηριότητας που εφαρμόζεται σε επίπεδο χώρας, είναι αυτό που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τα παραγόμενα απόβλητα της.
Η παραγωγή των αποβλήτων και οι μέθοδοι διαχείρισής τους, είναι οι παράμετροι που συντελούν στην κλιματική αλλαγή που βιώνουμε, τα τελευταία χρόνια εντονότερα από ποτέ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, από το Μάρτη του 2020, έχει εκδώσει το νέο σχέδιο δράσης για την κυκλική οικονομία “Για μια πιο καθαρή και πιο ανταγωνιστική Ευρώπη”, με βάση την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία (European Green Deal). Η μετάβαση από το γραμμικό μοντέλο παραγωγής “αγορά - παραγωγή - χρήση - απόρριψη” σε αυτό της “Κυκλικής Οικονομίας”, αποτελεί την προϋπόθεση για τη μετάβαση σε ένα μοντέλο ανατροφοδοτικής ανάπτυξης το οποίο θα επιστρέφει στον πλανήτη περισσότερα από όσα του αφαιρεί.

Ταυτόχρονα, με την εφαρμογή του μοντέλου της “Κυκλικής Οικονομίας”, παρέχεται η δυνατότητα για διατήρηση των ποσοτήτων των πόρων που καταναλώνονται (με στόχο τη μείωσή τους), για μείωση του αποτυπώματος της κατανάλωσης, καθώς και για αύξηση των ποσοστών χρήσης των κυκλικών υλικών.
Τα έμπειρα στελέχη της EnviGis ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ διαθέτοντας πολυετή εμπειρία στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, από διάφορες θέσεις, είναι σε θέση να σχεδιάσουν λύσεις, υιοθετώντας το σύνολο των προτεραιοτήτων του μοντέλου της Κυκλικής Οικονομίας. Με τις εξειδικευμένες υπηρεσίες της EnviGis ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, μπορεί να εισάγει καινοτόμες προσεγγίσεις για την επίτευξη των στόχων και να συμβουλεύσει στη διαμόρφωση πολιτικής.
Circular Economy | EPRS | European Parliament (europa.eu)
Η επέκταση του κύκλου ζωής των προϊόντων μειώνει τα παραγόμενα απόβλητα.
Κάποιος διάσημος ανέφερε