Η προσέγγιση Internet-of-Things (IoT) περιγράφει το δίκτυο των φυσικών αντικειμένων (things) ή των αντικειμένων που φέρουν αισθητήρες (sensors), λογισμικό και άλλες τεχνολογίες προκειμένου να είναι εφικτή η συνδεσιμότητά τους και ο διαμοιρασμός των δεδομένων τους, με άλλες συσκευές και συστήματα μέσω διαδικτύου (internet). Το βασικό “κενό” που η IoT τεχνολογία έρχεται να καλύψει με τις εφαρμογές της, είναι η διάχυση της πληροφορίας, στο σύνολο των εμπλεκόμενων στη διαδικασία παραγωγής, συλλογής, επεξεργασίας και τελικής διάθεσης των στερεών αποβλήτων.
Η ανάπτυξη προτάσεων και λύσεων για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, με την ενσωμάτωση εφαρμογών Internet-of-Things (IoT) δημιουργεί εκείνα τα πλεονεκτήματα, που η τεχνολογία αυτή παρέχει. Ήδη οι Ευρωπαϊκές αλλά και οι Εθνικές πολιτικές, προωθούν τα τελευταία έτη τις έννοιες της Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) / της χωριστής συλλογής ρευμάτων αποβλήτων. Η υιοθέτηση ολοκληρωμένων λύσεων με εφαρμογές Internet-of-Things (IoT) παρέχει τη δυνατότητα επίτευξης αποτελεσμάτων, που μέχρι σήμερα δεν ήταν δυνατό.

To Internet of Things μεταμορφώνει τα καθημερινά αντικείμενα που μας περιβάλλουν σε ένα “οικοσύστημα πληροφοριών” που θα δώσει άλλη διάσταση στη ζωή μας.
Pricewaterhouse Coopers report